El projecte Radars d’atenció a persones grans ja té data per a la seva presentació en públic. Serà divendres vinent, dia 28 de setembre, a la plaça dels Països Catalans amb una tarda d’activitats obertes a tothom amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania el projecte i les entitats que en formen part. L’acte servirà també per buscar voluntaris i voluntàries per formar un equip estable i constant, un element imprescindible perquè Radars sigui una realitat a Premià de Mar.

La jornada, que començarà a ¼ de 6 de la tarda, inclourà activitats lúdiques, com exhibicions de balls infantils, sessions de gimnàs grupal, psicomotricitat o manteniment, i un taller per aprendre a ballar country. A les 19 h tindran lloc els parlaments institucionals, amb la participació de l’Alcalde Miquel Àngel Méndez i de representants dels equips tècnics de Radars Barcelona i Premià de Mar. Mentre durin aquests actes, a la plaça hi haurà estands del projecte Radars, i altres dedicats a temes de salut, dels Mossos d’Esquadra i de Conex-Premià.

Cal recordar que Radars és un projecte impulsat per l’Ajuntament que té com a objectiu prevenir situacions de risc en persones grans que viuen i se senten soles. En el cas de Premià de Mar es calcula que hi ha prop de 1.000 persones de 75 anys o més en aquesta situació. Gràcies a Radars, que es coordina des de les àrees de Serveis Socials i de Gent Gran en col·laboració amb l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona, l’entorn d’aquestes persones -veïns, veïnes, farmàcies i altres comerços, voluntaris i entitats socials i professionals, entre d’altres-, es podran organitzar en una xarxa de prevenció per reduir el risc d’aïllament de les persones grans.